2008. szeptember 20., szombat

Barclays Premier League, 5. forduló: Bolton 1-2 Arsenal

Szép napos időben kezdődött a mérkőzés a Reebok stadionban.
Az első komoly lehetőség Nolan-é volt, aki egy bombát megeresztett estében, de Almunia hatalmasat védett, bár azt is tegyük hozzá, hogy középre tartott a löket.
A 14. percben egy vitathatóan megítélt szöglet után (kifelé kellett volna ítélni szabadrúgást kapustámadásért) előnybe kereült a Bolton, Davies fejelt, Toure maradt le. Clichy a kapufánál már nem tudta sajnos kifejelni.
Ezután olyan Arsenal rohamok jöttek, amiket egyik csapat se kívánhat magának. Előbb Adebayor egy fantasztikus indítás után kapufára lőtte a labdát, majd szöglet után Song találta el fejjel azt a csúnya vasrudat. Ekkor nagyon dühös voltam, nem értettem miért ver minket a sors.
De aztán jött Emmanuel "makákó" Eboué, és egy szép támadás után a leshatárról értékesítette a helyzetet. Még örülni sem volt időnk, mert már 1 perc múlva jött is Bendtner és a vezető gól egy újabb szép akció után.
A félidő végén kevin "kurvaanyad" davies borzolta a kedélyeket, aki kishíján eltörte a világ legjobb balbekkjének lábát. Az eset kísértetiesen hasonlított Eduardo esetére, meg is állt a szívem. Valószínűleg le kell cserélni, reméljük hamar felépül.
A második félidőben bejött Djourou Gael helyett, elég álmosan kezdtünk, jóformán a 80. percig semmit nem csináltunk, lehet Clichy sérülése rázta meg a fiúkat. A Boltonnak volt jó néhány lehetősége, de Almunia óriásiakat védett. bejött még Theo, aki egy kis színt vitt a játékba, illetve Ramsey is kapott egy negyed órát a mestertől. A 87. percben körülbelül 40 méteres hatótávolságon belül háromszögeztük ki a Bolton védelmét, Walcott óriási szólója után Theo-Adebayor-Denilson volt a labda útja, a brazil pedig 5 méterről felvarrta a fickába a játékszert.
Almunia ma fantasztikusan védett, igazi bravúrkapussá vált, védelemben Gallas kiemelkedett, ez az ő meccse volt, Toure a gól előtti hibája ellenére nem játszott rosszul, Eboué magához képest egész értékelhetőt játszott, Denilson ugyan labdát még mindig nem szerzett, ugyanakkor egy tucatot eladott, de azért lőtt egy gólt, Song megint nagyon jó volt, ráadásul a frizurája is elég pikáns, Adebayor, Bendtner jól játszottak össze, Fabregas óriási labdákat adott, Walcott pedig színt vitt a második félidei játékunkba.
Megérdemelten zsebeltük be a 3 pontot.

Összefoglaló:


Jobbulást CLICHY!

GO GUNNERS!!!

Nincsenek megjegyzések: