2008. augusztus 27., szerda

BL-3. Selejtezőkör, visszavágó: Arsenal 4-0 Twente

Na, igen! Így kéne játszani fiúk mindig. Nagyon jó meccs volt.
A kezdőcsapat: Almunia---Clichy-Djourou-Gallas-Sagna---Walcott-FABREGAS-Denilson-Nasri---van Persie-Bendtner.


Cesc végre visszatért a csapatba. Úgy hiányzott már, mint egy falat kenyér. Vele együtt sokkal szervezettebben, jobban, támadóbban és szebben is játszottunk.
Az elején több kisebb-nagyobb lehetőséget kihagytunk, de nem kellett sokáig várnunk a gólig. Nasri a 27. percben gondolt egyet a 16-osnál, csinált egy óriási lövőcselt, amire két védő csúnyán elfeküdt, majd ballal gyönyörűen kilőtte a hosszút. Meseszép gól! Walcottnak voltak még gyönyörű elfutásai az első félidőben, meg Cescnek óriási passzai, de Nasri is és Bendtner is a jobbak közé tartozott. Még a félidő vége felé elpuskáztunk pár ziccert, ahogy szoktunk, de már meg sem lepődtem. :)
A második félidő számomra egy érthetetlen cserével kezdődött: Nasri le, Eboué be. De aztán rájöttem, hogy valószínűleg Wenger pihenteti a francia zsenit a bajnokira, mert ez a továbbjutás már réges rég megvan.
A 52. percben megszületett a második gól is, a neve: kisWilliam. Komolyra fordítva, Nicklas szerzett labdát közel a Twente-i kapuhoz, rálőtte, kipattant, majd Gallas csatárokat megszégyenítő módszerrel tuszkolta be a labdát az üres kapuba. :) A meccs egész részében mi domináltunk, az ellenfélnek esélye sem volt, gólhelyzetük se nagyon akadt. A 66. percben góllá érett Walcott egész meccsen mutatott teljesítménye. Bendtnerrel körülbelül úgy 3-at kényszerítőztek, majd ő megindult a kapu felé és Henry-s higgadtsággal lőtt a hosszúba, 3-0.
Nem sokkal később lejött van Persie és Cesc, bejött Adebayor és Song.

A 89. percben Ade a bal oldalon tartogatta labdát, majd bepasszolta középen Nicknek, aki kapunak háttal állva fedezte a labdát, majd lepasszolta a beinduló Denilsonnak, aki sarokkal vissza neki, ő pedig értékesítette a helyzetet. Újabb brilliáns Arsenal-gól! Learn The Arsenal WaaaY!

Ezzel magabiztosan, 6-0-ás összesítéssel jutottunk a BL-főtáblára.

Értékelés:

Almunia-6- Nem nagyon foglalkoztatták az ellenfél játékosai, kirúgásai, kidobásai jók voltak bár egyszer elég érdekesen futott ki a kapujából, de tulajdonképpen mindegy, mert lesen kapta a labdát a twente-i.
Clichy-7.5- Sok jó elfutás, nagyszerű szerelések, ahogy mindig.
Djourou-6.5- Jól végezte a dolgát.
Gallas-7- Lőtt egy gólt, sokszor jött fel támadni, mivel nem nagyon volt védekezésre késztetve, ő az új gólkirályunk! :p
Sagna-6- A bal oldalon ma nem annyira sziporkázott, de mondjuk nem is volt sok feladata.
Walcott-8.5- Na, ezt várjuk minden meccsen Theo! Lőtt egy gyönyörű gólt, a twenteiek csak a hátát látták legtöbbször, kapu előtt azért még néha bizonytalan.
Fabregas-8- We've got Cesc Fabregas We've got Cesc Fabregas We've got Cesc Fabregas We've got Cesc Fabregas :) Megváltoztatta az egész csapatunk játékát, óriási labdákat adott, élmény volt újra látni. Nélküle nem megy ilyen jól.
Denilson-6.5- A szokásos hajmeresztő passzok néha megint előjöttek, párszor szépen szerelt de szerintem kell egy DM. A végére még a tüdejét is kiköpte. Azért egy gyönyörű gólpasszal szolgálta ki Bendtnert...
Nasri-7.5- Fantasztikus gólt szerzett és az egész első félidőben nagyon jól játszott. Ő is összekapta magát a Fulham elleni meccs után.
RvP-6- Jobban szerepelt, mint a Fulham ellen, szögletei rendre veszélyesek voltak, de nem is emelkedett ki, Denilsonnak adott egyszer egy brilliáns ütempasszt, de sok helyzetet kihagy.
Bendtner-8- Három gólban is szerepet vállalt, Gallas az ő lövése után talált be, adott egy gólpasszt Theonak és lőtt egy gólt is.


Cserék
:

Eboué-6- Egy nagyon szép csel, mást nem nagyon láttam.
Song-6- Kevés ideig volt a pályán.
Adebayor-6.5- Adott egy gólpassz előtti előtti passzt. :D

Szombaton a Newcastle ellen lesz a következő megmérettetés, GO GUNNERS!

Nincsenek megjegyzések: