2008. augusztus 30., szombat

Premier League, 3. forduló: Arsenal 3-0 Newcastle

Fantasztikus. Brilliáns. Csodálatos. Hihetetlen. Igen, a mai játékunkat körülbelül ezzel lehetne jellemezni.
A szokásos felállásban kezdtünk, csak most Eboué kezdett és Walcott volt csere, tehát így:
Almunia---Clichy-Toure-Gallas-Sagna---Eboué-Fabregas-Denilson-Nasri---van Persie-Adebayor

Már az első percekben a kapujához szegeztük a szarkákat, a 2. percben egy tizenegyest nem adtak meg nekünk. Később Gallas egy szöglet után csúnyán fölélőtt két méterre a kaputól, majd Tourenak volt egy óriási lökete, melyet Given bravúrral tolt ki sarokrúgásra. Az első 15 percben óriási mezőnyfölényben játszottunk, 63-37% volt a labdabirtoklás, ha jól emlékszem és a NU ki át se tudott jönni a félpályán. A 18. percben Adebayor adta be a labdát egy megkerülős csel után, mely egy védő kezére pattant, jogos tizenegyes. A büntetőt van Persie végezte el, kegyetlenül ellőtte a jobb alsóba, Given jó helyre vetődött, de esélye sem volt.
Gáláztunk kéremszépen, Almunián kívűl szerintem mindenkinek volt egy helyzete minimum.
A 41. percben egy óriási, már-már szokásos Arsenal támadás után Eboué sarokkal rakta vissza RvP-nek, aki duplázott, jobbal kegyetlenül felvágta a labdát a léc alá.
A második félidőben 10 percet aludtunk, majd megint beindult a Wenger-henger: az 59. percben egy újabb gyönyörű összjáték után Denilson meglőtte élete első Premier League gólját, örülünk.
Ezek után az ÉV TÁMADÁSÁT láthatták az ágyúsok szurkolói, amelyet sajnos az Eboué helyére csereként beállt Theo elpuskázott. Beállt még Song is a végén, meg korábban, még a 2. félidő felénél lejött Robin kisebb sérülés miatt, aki a csere előtt szétforgácsolta még a felsőlécet egy szinte alapvonalról leadott lövés után.
A meccs végén bejött az ellenfélhez az elmebeteg börtöntöltelék dzsoi bárton, akinek első becsúszása egy brutális becsúszás volt Nasrival szemben, de a fiatal francia nem hagyta annyiban, mikor a NU támadott a másik oldalon és futottak vissza Nasri szépen, finoman, csöndesen felrúgta ezt a faszt. Respect. Ja és még egy bőrt is bekapott szegény. :) A mérkőzés végén pedig a szarkák vezetőedzője, Keegan és csapatkapitányunk, Gallas szólalkozott össze ezzel az esettel kapcsolatban, de mit számít?
Parádés játékkal zsebeltük be a három pontot.


Értékelés:
Almunia-7- Egy nagy bravúr és egy szép védés. Rendre jó kirúgások.
Sagna-7.5- Hozta a szokásos formáját, magyarul megmutatta, miért volt a PL álomcsapatában az előző szezonban.
Toure-8- Hiba nélkül, ha az a lövés bemegy...
Gallas-8-He is much better then Ashley! Loves the Arsenal hate chelsea... Folytathatnánk ezt tovább is, a lényeg, hogy ma ő is nagyon jó volt.
Clichy-8.5- Ez az ember hihetetlen. 90 percen keresztül zakatol végig a bal oldalon a 102 méter hosszú gyepen és nem látszanak rajta a fáradás jelei. Egy nagy bomba az ő nevéhez is fűződik.
Eboué-7- Jobb, mint mostanában...
Fabregas-8- Annyira nem emelkedett ki,(tán mert mindenki nagyon jó volt???) óriási meglátások, nagyszerű passzok, JUST CESC.
Denilson-6.5- Első félidőben, ha jól számoltam 16 eladott labdája és 0 megszerzett labdája volt. Ez egy DM-től semmi... A második félidőre összeszedte magát, rúgott egy szép gólt meg párszor jól szerelt.
Nasri-8-Villámgyorsan beilleszkedett a csapatba, nincs olyan támadás, amiben ne lenne benne.
Adebayor-8-Nagy arc ez az Ade! Lazán, könnyedén, pár lépésből hagyta maga mögött a védőket, jól tartotta meg a fellőtt labdákat, szép passzokat adott, egy ziccer sajnos kimaradt.
RvP-9-Man of The Match! Két gól, brilliáns cselek, jó elfutások, kezdi visszanyerni régi formáját. Így tovább Robin!

Cserék:
Walcott-6- az év támadását ő hagyta ki, annyira nem győzött meg ma, bár voltak szép megmozdulásai.
Vela-8- Csak lestem, mikor 3 védő pattant le róla, pedig még ELVILEG fel kell szednie pár kilót a Premier Leaguehez. Nagyon gólt akart lőni, ezért önző volt, de azért adott szép passzokat is.
Song-7- Hasznosan, jól játszott.

Most egy kis szünet, majd szeptember 13-án a Blackburn-höz látogatunk!

COME ON YOU REEEEDS!!!!

Nincsenek megjegyzések: